Ćwiczenia laboratoryjne z Nowoczesnych Metod Analizy Żywności realizowane w Zakładzie Żywności Ekologicznej
- Prowadzący: Ewelina Hallmann
- Prowadzący: Klaudia Kopczyńska
- Prowadzący: Alicja Ponder
Żywność Ekologiczna ćwiczenia dla studentów kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności i Dietetyka, studia niestacjonarne
Grupa Dietetyki: 6 ćwiczeń sobota godzina 16-18
Grupa Żywienia Człowieka i Oceny Żywności: 6 ćwiczeń sobota godzina 11-13
Celem kursu jest zapoznanie z jakością surowców roślinnych pochodzenia ekologicznego i konwencjonalnego. Ćwiczenia pozwalają na zapoznanie się z aspektami zrównoważonego
rozwoju, dokonanie analizy porównawczej jakości odżywczej surowców i
produktów ekologicznych oraz określenie kanałów dystrybucyjnych.
- Prowadzący: Ewelina Hallmann
- Prowadzący: Klaudia Kopczyńska
- Prowadzący: Alicja Ponder