- Autorzy kursu: Jadwiga Hamułka
- Prowadzący: Aleksandra Kołota
- Prowadzący: Ewelina Pałkowska-Goździk
- Prowadzący: Monika Sijko
- Prowadzący: Monika Zielińska-Pukos
- Autorzy kursu: Jadwiga Hamułka
- Prowadzący: Aleksandra Kołota
- Prowadzący: Ewa Lange
- Prowadzący: Marta Miklewska
- Prowadzący: Monika Zielińska-Pukos
- Autorzy kursu: Jadwiga Hamułka
- Prowadzący: Marta Jeruszka-Bielak
- Prowadzący: Ewa Sicinska
- Prowadzący: Monika Zielińska-Pukos
Drodzy Studenci,
Zajęcia z przedmiotu: Ocena Żywienia - III rok
(Dietetyka - sem. 6 oraz Żywienie Człowieka i Ocena Żywności - sem. 6),
będą realizowane w trybie (systemie) hybrydowym:
Wykłady będą realizowane online wspólnie dla obu kierunków na platformie Moodle (e.sggw) – kurs: OCENA ŻYWIENIA-III Rok Dietetyka_&_ŻCziOŻ (niestacjonarne)_21_22
Wykłady rozpoczynają się 1.10 o godz. 14:15 i będą realizowane zgodnie z planem zajęć.
Ćwiczenia zgodnie z planem zajęć będą realizowane w trybie stacjonarnym:
Żywienie człowieka i ocena żywności – niedziela 8.30-10.45
Dietetyka – niedziela 11.00-13.15
Bardzo prosimy o punktualność i aktywne uczestnictwo w zajęciach!!!
Życzymy powodzenia
w imieniu zespołu realizującego przedmiot
prof. dr hab. Jadwiga Hamułka i dr hab. Magdalena Górnicka
- Autorzy kursu: Jadwiga Hamułka
- Prowadzący: Joanna Frąckiewicz
- Prowadzący: Magdalena Górnicka
- Prowadzący: Kacper Szewczyk
- Prowadzący: Monika Zielińska-Pukos
Drodzy Studenci,
Zajęcia z przedmiotu: Ocena Żywienia - II rok
(Dietetyka - sem. 4 oraz Żywienie Człowieka i Ocena Żywności - sem. 4),
będą realizowane na wspólnym kursie dla obu kierunków na platformie Moodle (e.sggw).
Wykłady rozpoczynają się 2.03 o godz. 8.30.
Ćwiczenia zgodnie z planem zajęć: 1.03 godz. 8.30 (grupa 3 ŻCziOŻ). Podobnie zajęcia dla grupy 1. ŻCziOŻ i grupy 2. Dietetyki rozpoczynają się o 8.30.
Bardzo prosimy o punktualność i aktywne uczestnictwo w zajęciach!!!
- Autorzy kursu: Jadwiga Hamułka
- Prowadzący: Joanna Frąckiewicz
- Prowadzący: Magdalena Górnicka
- Prowadzący: Marta Habánová
- Prowadzący: Marta Jeruszka-Bielak
- Prowadzący: Daria Masztalerz-Kozubek
- Prowadzący: Kacper Szewczyk
- Prowadzący: Monika Zielińska-Pukos
Celem przedmiotu jest:
- dostarczenie wiedzy o podstawowych zasadach i instrumentarium badawczym dotyczącym określenia sposobu żywienia oraz stanu odżywienia pojedynczych osób oraz wybranych grup populacyjnych;
- zrozumienie zależności między spożyciem żywności, sposobem żywienia a stanem odżywienia i stanem zdrowia oraz poznanie narzędzi badawczych do oceny tych zależności.
Efekty uczenia się:
Wiedza:W1 – zna i rozumie metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia pojedynczych osób i grup populacyjnych
Umiejętności:
U1 – potrafi ocenić spożycie żywności ogółem i składników pokarmowych w niej zawartych oraz zinterpretować uzyskane wyniki w kontekście wpływu na zdrowie człowieka
U2 – potrafi ocenić stan odżywienia pojedynczych osób i grup populacyjnych wykorzystując odpowiednie metody oraz wartości referencyjne do ich interpretacji
Kompetencje:
K1 – jest gotów do krytycznej oceny skutków nadmiarów i niedoborów pokarmowych dla zdrowia człowieka
K2 – jest gotów do przestrzegania etyki zawodowej i pogłębiania wiedzy z zakresu oceny żywienia
- Autorzy kursu: Jadwiga Hamułka
- Prowadzący: Joanna Frąckiewicz
- Prowadzący: Magdalena Górnicka
- Prowadzący: Kacper Szewczyk
- Prowadzący: Monika Zielińska-Pukos
- Autorzy kursu: Jadwiga Hamułka
- Prowadzący: Joanna Frąckiewicz
- Prowadzący: Marta Jeruszka-Bielak
- Prowadzący: Ewa Sicinska
- Prowadzący: Elżbieta Wierzbicka
- Prowadzący: Monika Zielińska-Pukos
- Autorzy kursu: Jadwiga Hamułka
- Prowadzący: Marta Jeruszka-Bielak
- Prowadzący: Ewa Sicinska
- Prowadzący: Elżbieta Wierzbicka
- Prowadzący: Monika Zielińska-Pukos
- Autorzy kursu: Jadwiga Hamułka
- Prowadzący: Marta Miklewska
- Prowadzący: Monika Zielińska-Pukos
- Autorzy kursu: Jadwiga Hamułka
- Prowadzący: Joanna Frąckiewicz
- Prowadzący: Marta Habánová
- Prowadzący: Daria Masztalerz-Kozubek
- Prowadzący: Ewelina Pałkowska-Goździk
- Prowadzący: Monika Zielińska-Pukos