Jestem Reverend, autor tłumaczenia tutoriali Iczeliona dotyczących plików PE. Dowiedziałem się właśnie, że te właśnie tłumaczenia znajdują się na stronie, a ja o niczym nie wiem. Co prawda jestem zwolennikiem idei wolnej wiedzy, dlatego też z chęcią zgodziłbym się na umieszczenie tych tłumaczeń na stronie, ale chciałbym być o tym uprzedzony. Moje inne artykuły także znajdują się na innych stronach, jednak ja dobrze o tym wiem (przynajmniej tak uważam). I tak to już nic nie zmieni, niech tłumaczenia zostaną, ale to tylko rada na przyszłość, że jeżeli nie ma nigdzie napisane, że można dany artykuł/tłumaczenie/program/cokolwiek udostępnić bez zgody autora to proszę tego nie robić. Dziękuję i pozdrawiam
Chcialbym wyjasnic pewna niescislosc, ktora wyniknela z MOJEJ winy. Portal Moodle nie odpowiada za zawartosc odpowiednich kursów. Za zawartosc kursow odpowiadaja prowadzacy i tak prowadzacym kurs MASM'a jest -=Wojciech Bojewski=- (hador@pancake.sggw.waw.pl).
Odnosnie praw autorskich... Tutoriale sa umieszczone w postaci nie zmienionej. Wszelkie adnotacje autora (Twoje) o prawach do tlumaczenia sa umieszczone na stronie. Kursy sciagnolem ze strony www.win32asm.pl (jesli dobrze pamietam - kiedy to jeszcze portal byl pod innym adresem).
Powody dla ktorych nie zawiadomilem Pana:
- Jak juz mowilem, tutorial sciagnolem ze strony www.win32asm.pl a nie z witryny domowej.
- Mail kontaktowy (na wp) wydal mi sie nie uzywany (choc jak slysze, mylilem sie)
- W tutku nie bylo adnotacji o powiadomieniu (choc zgadzam sie, ze w dobrym takcie nalezalo to uczynic)
---Wojciech Bojewski
Zapraszam do obejrzenia Kurs'u i jesli uzna Pan ze z jakis powodow nie powinienem umieszczac tlumaczen wykonanych przez Pana na stronie, niezwlocznie zdejme jej z witryny.
Odnosnie praw autorskich... Tutoriale sa umieszczone w postaci nie zmienionej. Wszelkie adnotacje autora (Twoje) o prawach do tlumaczenia sa umieszczone na stronie. Kursy sciagnolem ze strony www.win32asm.pl (jesli dobrze pamietam - kiedy to jeszcze portal byl pod innym adresem).
Powody dla ktorych nie zawiadomilem Pana:
- Jak juz mowilem, tutorial sciagnolem ze strony www.win32asm.pl a nie z witryny domowej.
- Mail kontaktowy (na wp) wydal mi sie nie uzywany (choc jak slysze, mylilem sie)
- W tutku nie bylo adnotacji o powiadomieniu (choc zgadzam sie, ze w dobrym takcie nalezalo to uczynic)
---Wojciech Bojewski
Zapraszam do obejrzenia Kurs'u i jesli uzna Pan ze z jakis powodow nie powinienem umieszczac tlumaczen wykonanych przez Pana na stronie, niezwlocznie zdejme jej z witryny.
Oczywiście nie musisz zdejmować tłumaczeń ze strony. Nie taki był cel mojego poprzedniego postu. Osobiście się nawet cieszę, że znalazł się gdzieś poza www.win32asm.pl i moją stroną :-P Po prostu strasznie się zdziwiłem, gdy w google'ach znalazł mi tą stronę. I tylko jeszcze jedno, nie musisz się do mnie zwracać per "Pan" ;-)
Pozdrawiam
Pozdrawiam